Kontakt oss

Bruk skjemaet til høyre for å kontakte oss. 

Ecomotive holder til i fire ulike lokasjoner. Dersom du skal sende post send dette til 

Ecomotive AS
Myravegen 1
N-6060 Hareid

Vi kan nåes i kontortid på følgende nummer: 
Tel.: +47 70 03 91 00
Fax: +47 70 03 91 01
E-post: post@ecomotive.no

 

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Aktiviteter

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

Ny ansatt

Editor BrandValley

 
 

Daniel Todt er ansatt som Prosjektingeniør FoU ved Ecomotive AS avdeling Ås. Han skal jobbe med utvikling og videreutvikling av renseanlegg for avløpsvann.

Daniel er født og oppvokst i Sveits og har ingeniørutdanning (Dipl. Ing. FH) fra høyskolen i Wädenswil, innenfor planteproduksjons- og miljøteknologi. Etter utdannelsen jobbet han 7 år som FoU-ingeniør ved denne høyskolen. Han tok deretter en Executive MBA i prosjektledelse og økonomi, og flyttet til Norge for å få faglig fordypning i utlandet.

Han er i gang med sitt PhD-prosjekt ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås. Prosesser fra forskningen han har gjort på svartvannshåndtering for Ecomotive AS, blir viktige elementer i doktorgradsavhandlingen hans.

Daniel tilfører Ecomotive AS en betydelig kompetanse innenfor forskningsmetodikk og -prosesser, svartvannsbehandling og renseteknologi. Vi ønsker ham velkommen på laget!

Gråvannsrensing slår an

Editor BrandValley

Ål kommune føyer seg nå inn i rekken av kommuner som har godkjent gråvannsrenseanlegg for hytter fra Ecomotive AS. Godkjenningen ble svært godt mottatt av hytteeiere i Ål, som lenge har ønsket å ta i bruk slike renseanlegg.

Kan bli en døråpner
Jets Vacuum AS som produserer og selger renseanlegget Ecomotive AS har utviklet, melder at flere titalls bestillinger bare fra denne ene kommunen nå er kommet inn på kort tid:

Vi har merket en enorm interesse fra hytteeiere i Ål etter at kommunen åpnet for denne renseløsningen. Hytteeierne har lenge vært klar over fordelene anlegget gir, men kommunen har nølt en stund med å godkjenne. Dette kjenner vi godt til også fra andre kommuner, for det er vanskelig å få gjennomslag for ny teknologi. Men vi håper at Ål kommunes godkjenning nå kan bli en døråpner også i andre regioner, siden det her dreier seg om en stor hyttekommune, sier salgssjef for hyttemarkedet i Jets Vacuum AS, Håvard Veddegjerde..

Sparer over 250.000 per hytte
Kundene som har hytter i Ål, er iallefall helt klare på at de vil ha gråvannsrenseanlegget. I kombinasjon med vakuumtoaletter fra Jets Vacuum, sparer nemlig renseanlegget hver hytteeier for over 250.000 kroner. Kommunen har stilt krav til at hyttene skal ha en tilfredsstillende avløpsordning, og alternativet var derfor å koble seg på offentlig avløp – noe som ville medført en svært høy kostnad for hver enkelt hytteeier, påpeker Veddegjerde.

Ny renseteknologi
Renseteknologien som benyttes i gråvannsrenseanleggene Ecomotive A01 er godkjent av Bioforsk for hytter med inntil 9 sengeplasser, og tåler dermed høy belastning. Etterfølgeren Ecomotive A02 er en forbedret utgave som også kan brukes til hus, og det er den forbedrede Ecomotive A02 som nå skal leveres  til hyttene i Ål.

Anlegget har flere nivåer av sikring mot uønskede utslipp, og har vært grundig testet i samarbeid med Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås. For oss som har fulgt dette anlegget fra idé, via forskning og utvikling, og helt frem til ferdig produkt, oppleves det som en anerkjennelse at det nå godkjennes for bruk i flere og flere kommuner, avslutter Grevsgård.

Vannmangel i Norge

Editor BrandValley

Det er en utbredt oppfatning at vi har nok vann i Norge. Og de fleste av oss har da også svært høy “oppetid” på tilgjengelig vann i kranen. Men selv i Bergen, regnets hovedstad, har media meldt at faren for vannmangel har vært til stede. Er ikke tilgangen på vann i Norge så god som vi liker å tro?

Du skal faktisk ikke lete lenge for å finne eksempler fra senere år på at vann er en begrenset ressurs, også i Norge.

Til og med på Vestlandet og i fjellet går det tørt av og til:
• Teknisk Ukeblad: “Krisemøte om vannmangel i Bergen
• Adresseavisen: “Kulda gir vannmangel
• NRK: “Prekær vassmangel i Surnadal
• NRK: “Stenger på grunn av vassmangel
• NRK: “Dramatisk vassmangel i Tafjord
• NRK: “Fryktar vassmangel
• NRK: “Stansar 30% av produksjonen på grunn av dårleg vassforsyning
• Firda: “Vassmangel […] tek tankbilen ut av brannberedskapen
• NRK: “Vannkrise på Gautefall […] må bruke tankbiler for å forsyne vinterturistene
• Drangedalsposten: “To tankbiler kjører 100.000 liter vann daglig til Gautefall

Selv om dette bare er noen få, tilfeldig utvalgte saker om vannmangel fra media, er bildet tydelig nok: Vannet i kranen her til lands kommer ikke fra en utømmelig kilde, slik det av og til kan fremstå.

Ecomotive bidrar til forbruksreduksjon
Den opplagte løsningen på vannmangel er å redusere forbruket. Det krever at brukerne (du og jeg) omstiller seg til en hverdag med mindre tilgjengelig vann, og det kan være lettere sagt enn gjort. Men nå gjør en ny renseteknologi fra Ecomotive at vi kanskje kan klare oss med noen små forbruksjusteringer i stedet.

Rens og slipp ut igjen vannet rett utenfor stuedøra
Gråvannsrenseanleggene Ecomotive A01 og Ecomotive A02 gjør at renset vann fra dusjing, vasking, o.l. (gråvann) nå kan slippes ut i grunnen der vannet blir benyttet. Slik lokal rensing og tilbakeføring av vann bidrar til at grunnvannsnivået opprettholdes, i motsetning til tradisjonelle avløpssystemer som transporterer alt gråvann – blandet med kloakk – ut av området.

Positive ringvirkninger
Bruk av Ecomotive A01 og A02 til å rense gråvann lokalt, forutsetter dessuten kildeseparering av gråvann og kloakk. Det vil si at kloakk fra toaletter aldri blandes med annet avløpsvann. Dermed oppnås ytterligere gevinst fordi kloakken også blir enklere å håndtere, samt at den er lite utvannet og derfor kan brukes som bl.a. råstoff i energiproduksjon.

Vi er på avløpskonferansen

Editor BrandValley

Den årlige Avløpskonferansen avholdes 25.-26. april ved universitetet på Ås. Tittelen på årets konferanse er “Små avløp – store utfordringer”.

Dette er et tema som vi i Ecomotive er meget opptatt av, siden vi jobber mye med nettopp problemstillinger knyttet til små, lokale avløpsløsninger. Av den grunn er det helt naturlig for oss å delta, og jeg ser frem til å tilbringe de kommende to dagene sammen med andre fagmiljøer med spisskompetanse på området, sier prosjektingeniør Jostein Grevsgård i Ecomotive AS.

Avløpskonferansen retter seg primært mot saksbehandlere, miljøforvaltning, rådgivere, leverandører/produsenter, studenter, forskere og anleggseiere.