Kontakt oss

Bruk skjemaet til høyre for å kontakte oss. 

Ecomotive holder til i fire ulike lokasjoner. Dersom du skal sende post send dette til 

Ecomotive AS
Myravegen 1
N-6060 Hareid

Vi kan nåes i kontortid på følgende nummer: 
Tel.: +47 70 03 91 00
Fax: +47 70 03 91 01
E-post: post@ecomotive.no

 

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Aktiviteter

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

Vannmangel i Norge

Editor BrandValley

Det er en utbredt oppfatning at vi har nok vann i Norge. Og de fleste av oss har da også svært høy “oppetid” på tilgjengelig vann i kranen. Men selv i Bergen, regnets hovedstad, har media meldt at faren for vannmangel har vært til stede. Er ikke tilgangen på vann i Norge så god som vi liker å tro?

Du skal faktisk ikke lete lenge for å finne eksempler fra senere år på at vann er en begrenset ressurs, også i Norge.

Til og med på Vestlandet og i fjellet går det tørt av og til:
• Teknisk Ukeblad: “Krisemøte om vannmangel i Bergen
• Adresseavisen: “Kulda gir vannmangel
• NRK: “Prekær vassmangel i Surnadal
• NRK: “Stenger på grunn av vassmangel
• NRK: “Dramatisk vassmangel i Tafjord
• NRK: “Fryktar vassmangel
• NRK: “Stansar 30% av produksjonen på grunn av dårleg vassforsyning
• Firda: “Vassmangel […] tek tankbilen ut av brannberedskapen
• NRK: “Vannkrise på Gautefall […] må bruke tankbiler for å forsyne vinterturistene
• Drangedalsposten: “To tankbiler kjører 100.000 liter vann daglig til Gautefall

Selv om dette bare er noen få, tilfeldig utvalgte saker om vannmangel fra media, er bildet tydelig nok: Vannet i kranen her til lands kommer ikke fra en utømmelig kilde, slik det av og til kan fremstå.

Ecomotive bidrar til forbruksreduksjon
Den opplagte løsningen på vannmangel er å redusere forbruket. Det krever at brukerne (du og jeg) omstiller seg til en hverdag med mindre tilgjengelig vann, og det kan være lettere sagt enn gjort. Men nå gjør en ny renseteknologi fra Ecomotive at vi kanskje kan klare oss med noen små forbruksjusteringer i stedet.

Rens og slipp ut igjen vannet rett utenfor stuedøra
Gråvannsrenseanleggene Ecomotive A01 og Ecomotive A02 gjør at renset vann fra dusjing, vasking, o.l. (gråvann) nå kan slippes ut i grunnen der vannet blir benyttet. Slik lokal rensing og tilbakeføring av vann bidrar til at grunnvannsnivået opprettholdes, i motsetning til tradisjonelle avløpssystemer som transporterer alt gråvann – blandet med kloakk – ut av området.

Positive ringvirkninger
Bruk av Ecomotive A01 og A02 til å rense gråvann lokalt, forutsetter dessuten kildeseparering av gråvann og kloakk. Det vil si at kloakk fra toaletter aldri blandes med annet avløpsvann. Dermed oppnås ytterligere gevinst fordi kloakken også blir enklere å håndtere, samt at den er lite utvannet og derfor kan brukes som bl.a. råstoff i energiproduksjon.